fredag den 28. februar 2014

Brød uden de store arm bevægelser


VERDENS NEMMESTE BRØD går sin sejrsgang  rundt i blogland.
Jeg er selv en ivrig bager af både brød og kager, og det er ikke altid jeg liiiige følger en opskrift.
Sommetider laver jeg brød af det mel som er i huset, 
og tilsætter nødder, kerner og hvad jeg har i skabene efter behag.
Derfor ville jeg også gerne prøve opskriften på VERDENS NEMMESTE BRØD
Og opskrifter ER faktisk nem.
I opskriften anbefales det at  bage brødet  i en jerngryde, men man altså sagtens bruge en stegeso.
Faktisk brugte jeg selv en høj ildfast skål med låg, og det gik udmærket.
Brødet er virkelig lækkert og får en skøn sprød skorpe.

Opskrift på verdens nemmeste brød:
3 dl vand
400 gr  hvede mel
2-3 gr gær ( på størrelse med en ært)
10-12 gr salt
( ca 1/4  af melet kan erstattes af en grovere mel blanding)
Opløs gær og salt i vandet, og tilsæt melet.
Du skal ikke ælte eller røre, men blot vende melet, til det er dækket af vand.   
Dæk skålen med husholdnings film og lad den stå i 12-18 timer.
(18 timer er bedre end 12 timer)
Hæld derefter dejen ud på et bord med mel.
Fold dejen et par gange, først på den ene led og så på den anden.
Form dejen til en løs kugle og læg den i en skål, som er strøet med mel på indersiden.
Lad dejen hæve yderligere 2 timer.
I mellemtiden sættes gryden i en 250 graders varm ovn.
Gryden skal stå i ovnen  mindst 30 minutter for at blive varm.
Tag den varme gryde ud af ovnen og hæld med det samme dejen i gryden.
(Det kan være nødvendigt at skrabe dejen ud med en dejskraber)
Sæt gyden i vnen med låg på, og bag i 30 minutter.
Tag derefter låget af, og sku ned på 230 grader
og bag brødet færdigt i 15 minutter.



   




Ingen kommentarer:

Send en kommentar